Adatvédelmi nyilatkozat.

A RATIONAL AG örömmel üdvözli Önt a ConnectedCooking portálon.

Személyes adatainak és privátszférájának védelme fontos számunkra. Ezért nagyon komolyan vesszük a személyes adatai védelmét. Tiszteletben tartjuk a törvényes adatvédelmi előírásokat, és biztosítjuk a személyes adatai gondos és felelősségteljes kezelését.

Adatvédelmi rendelkezéseinket részletesen alább találja - kérjük, vegye figyelembe különösen az adatvédelmi nyilatkozatokat:

Felelős / Adatvédelmi biztos

Az adatfeldolgozásért felelős személy RATIONAL Aktiengesellschaft
Siegfried-Meister-Straße 1
86899 Landsberg am Lech
E-mail: info@rational-online.com
A felelős adatvédelmi biztosa A RATIONAL Aktiengesellschaft adatvédelmi tisztviselője
Siegfried-Meister-Straße 1
86899 Landsberg am Lech
Datenschutzbeauftragter@rational-online.com

Alapvető információk

A személyes adatok fogalmának meghatározása megtalálható az adatvédelmi rendeletben, a továbbiakban GDPR. Ennek értelmében személyes adatnak minősül minden olyan információ, amely egy beazonosított vagy beazonosítható természetes személyre (a továbbiakban „érintett személy”) vonatkozik. Beazonosíthatónak minősül minden olyan természetes személy, aki közvetlenül vagy közvetve, különösen egy olyan ismertetőjel, pl. név, azonosítószám, tartózkodási hely, online azonosító, ill. egy vagy több olyan egyéni azonosítójel alapján felismerhető, amely ennek a személynek a fizikai, fiziológiai, genetikai, pszichikai, gazdasági, kulturális vagy szociális identitásához tartozik. Ezek közé tartozik tehát az Ön hivatalos neve, címe, telefonszáma vagy születési dátuma.

Az adatkezelés jogalapja

A személyes adatok kezelése különböző jogalapokon történhet. Ha az adataira az Önnel kötött szerződés teljesítéséhez vagy a szerződéssel kapcsolatos kérdéseinek megválaszolásához van szükségünk, akkor az adatkezelés jogalapja a GDPR 6. cikk (1) bekezdése 1. pontjának b) alpontja. Ha egy bizonyos adat kezeléséhez a hozzájárulását kérjük, a jogalap a GDPR 6. cikk (1) bekezdése 1. pontjának a) alpontja. Bizonyos adatkezeléseket a saját jogos érdekünk alapján végzünk, mely esetekben mindig mérlegeljük az Ön védendő érdekeit és a mi jogos érdekeinket. Ennek jogalapja a GDPR 6. cikke (1) bekezdésének f) pontja. Ha az adatkezelés egy ránk háruló jogi kötelezettség teljesítéséhez szükséges, a jogalap a GDPR 6. cikke (1) bekezdésének c) pontja.

Az alábbiakban ismertetjük, hogyan kezeljük a személyes adatokat a weboldalunkon keresztül.

Adatkezelés a weboldal elérésekor

A weboldal pusztán információs célú használata esetén, azaz ha Ön nem regisztrál vagy más módon nem továbbít nekünk információkat, csak azokat a személyes adatokat gyűjtjük, amelyeket az Ön böngészője továbbít a szerverünknek. Amikor meglátogatja a weboldalunkat, a következő adatokat gyűjtjük, amelyek technikailag szükségesek ahhoz, hogy weboldalunkat megjeleníthessük Önnek, és hogy biztosítsuk annak stabilitását és biztonságosságát (jogalap a GDPR 6. cikke (1) bekezdésének 1. pontja szerinti jogos érdek).

Az érdekeknek a GDPR 6. cikke (1) bekezdésének f) pontja szerinti mérlegelése keretében figyelembe vettük és mérlegeltük az adatszolgáltatáshoz fűződő érdekünket és az Ön személyes adatainak az adatvédelemmel összhangban történő kezeléséhez fűződő érdekét. Mivel az alábbi adatok a szolgáltatásunk műszaki működtetéséhez, valamint az oldal stabilitásának és biztonságosságának biztosításához, különösen a visszaélések megakadályozásához szükségesek, arra a következtetésre jutottunk, hogy ezeket az adatokat - a technika jelenlegi állásának megfelelő adatvédelem biztosítás mellett - az Ön adatvédelemnek megfelelő feldolgozáshoz való érdeke figyelembe vételével kezelhetjük.

Adatok Felhasznált operációs rendszer
Az adatkezelés célja Eszközök szerint történő értékelés a weboldal optimális megjelenítésének biztosítása, valamint belső tesztelés a weboldalunk, alkalmazásaink, rendszereink és szolgáltatásaink, ill. ezek biztonságának, kiszolgálásának és teljesítményének javítása érdekében. Ebben az esetben minden ilyen célra használt információt anonimizálunk, és összesített adatokra támaszkodunk, amelyek alapján Önre vagy másokra vonatkozóan nem lehet következtetéseket levonni.
Az adatok tárolásának időtartama Az adatokat egy hétig tároljuk.
Adatok Információk a böngésző típusáról és a használt böngészőverzióról
Az adatkezelés célja A weboldal megjelenítése az adott eszközön, valamint weboldalunk, alkalmazásaink, rendszereink és szolgáltatásaink belső tesztelése a biztonság, a rendelkezésre állás és a teljesítmény javítása érdekében. Ebben az esetben minden ilyen célra használt információt anonimizálunk, és összesített adatokra támaszkodunk, amelyek alapján Önre vagy másokra vonatkozóan nem lehet következtetéseket levonni.
Az adatok tárolásának időtartama Az adatokat egy hétig tároljuk.
Adatok IP-cím
Az adatkezelés célja A weboldal megjelenítése az adott eszközön, valamint a weboldalunk, alkalmazásaink, rendszereink és szolgáltatásaink belső tesztelése a biztonság, a kiszolgálás és a teljesítmény javítása érdekében. Ebben az esetben minden ilyen célra használt információt anonimizálunk, és összesített adatokra támaszkodunk, amelyek alapján Önre vagy másokra vonatkozóan nem lehet következtetéseket levonni.
Az adatok tárolásának időtartama Az adatokat egy hétig tároljuk.
Adatok Az oldal lehívásának dátuma és időpontja
Az adatkezelés célja A weboldal megfelelő működésének biztosítása, valamint a weboldalunk, alkalmazásaink, rendszereink és szolgáltatásaink belső tesztelése a biztonság, a rendelkezésre állás és a teljesítmény javítása érdekében. Ebben az esetben minden ilyen célra használt információt anonimizálunk, és összesített adatokra támaszkodunk, amelyek alapján Önre vagy másokra vonatkozóan nem lehet következtetéseket levonni.
Az adatok tárolásának időtartama Az adatokat egy hétig tároljuk.
Adatok Naplófájlok
Az adatkezelés célja A weboldalunk, alkalmazásaink, rendszereink és szolgáltatásaink belső tesztelése a biztonság, a rendelkezésre állás és a teljesítmény javítása érdekében. Ebben az esetben minden ilyen célra használt információt anonimizálunk, és összesített adatokra támaszkodunk, amelyek alapján Önre vagy másokra vonatkozóan nem lehet következtetéseket levonni.
Az adatok tárolásának időtartama Az adatokat egy hétig tároljuk.

Az adatok gyűjtése és naplófájlokban történő tárolása a weboldal működésének biztosításához elengedhetetlenül szükséges. Következésképpen a felhasználónak nincs lehetősége ez ellen tiltakozni.

Regisztráció

Önnek lehetősége van a weboldalunkon regisztrálni és ügyfélfiókot létrehozni.

A regisztrációhoz az úgynevezett kettős megerősítést (double-opt-in) használjuk. Ez azt jelenti, hogy e-mail-címének megadása után megerősítő e-mailt küldünk Önnek a megadott e-mail-címre, amelyben a regisztráció visszaigazolását kérjük. Ha ezt 24 órán belül nem erősíti meg, a regisztrációkérelem automatikusan törlődik az adatbázisból. A regisztráció megerősítése esetén az adatait a táblázatban megadott időtartamig tároljuk. A tárolás a ConnectedCooking használata érdekében történik. A regisztrációt követően személyes és jelszóval védett hozzáférést kap, valamint megtekintheti és kezelheti az Ön által megadott adatokat.

Továbbá minden regisztrációkor és megerősítéskor elmentjük az Ön IP-címeit, valamint a regisztráció és a megerősítés időpontját. Ennek célja, hogy az elszámoltathatósági kötelezettségünk részeként bizonyítani tudjuk az Ön regisztrációját, és szükség esetén tisztázni tudjuk az Ön személyes adataival való esetleges visszaéléseket. Az elszámoltathatósági kötelezettségnek való megfelelés alapján a GDPR 6. cikke (1) bekezdésének f) pontja szerint jogos érdekünk fűződik a kettős megerősítés (double-opt-in) keretében gyűjtött adatok kezeléséhez.

A regisztrációhoz a következő személyes adatokat gyűjtjük és tároljuk:

Adatok E-mail-cím (felhasználónév)
Az adatkezelés célja Ügyfélfiók létrehozása
Az adatkezelés jogalapja Jogos érdek
Az adatok tárolásának időtartama Az ügyfélfiók létezéséig
Adatok Jelszó
Az adatkezelés célja Ügyfélfiók létrehozása
Az adatkezelés jogalapja Jogos érdek
Az adatok tárolásának időtartama Az ügyfélfiók létezéséig
Adatok IP-cím bejelentkezéskor
Az adatkezelés célja A kettős megerősítés (double opt-in - DOI) bizonyítása
Az adatkezelés jogalapja Jogos érdek
Az adatok tárolásának időtartama Az ügyfélfiók létezéséig
Adatok A regisztráció ideje
Az adatkezelés célja A kettős megerősítés (double opt-in - DOI) bizonyítása
Az adatkezelés jogalapja Jogos érdek
Az adatok tárolásának időtartama Az ügyfélfiók létezéséig
Adatok IP-cím a kettős megerősítésnél
Az adatkezelés célja A kettős megerősítés (double opt-in - DOI) bizonyítása
Az adatkezelés jogalapja Jogos érdek
Az adatok tárolásának időtartama Az ügyfélfiók létezéséig
Adatok A kettős megerősítés időpontja
Az adatkezelés célja A kettős megerősítés (double opt-in - DOI) bizonyítása
Az adatkezelés jogalapja Jogos érdek
Az adatok tárolásának időtartama Az ügyfélfiók létezéséig
Adatok Megszólítás
Az adatkezelés célja Közvetlen kapcsolatfelvétel
Az adatkezelés jogalapja Jogos érdek
Az adatok tárolásának időtartama Az ügyfélfiók létezéséig
Adatok Keresztnév
Az adatkezelés célja Közvetlen kapcsolatfelvétel
Az adatkezelés jogalapja Jogos érdek
Az adatok tárolásának időtartama Az ügyfélfiók létezéséig
Adatok Vezetéknév
Az adatkezelés célja Közvetlen kapcsolatfelvétel
Az adatkezelés jogalapja Jogos érdek
Az adatok tárolásának időtartama Az ügyfélfiók létezéséig
Adatok Ország
Az adatkezelés célja Nyelvi beállítások kezelése
Az adatkezelés jogalapja Jogos érdek
Az adatok tárolásának időtartama Az ügyfélfiók létezéséig
Adatok Időzóna
Az adatkezelés célja A csatlakoztatott eszközök időzónájának / idejének szinkronizálása
Az adatkezelés jogalapja Jogos érdek
Az adatok tárolásának időtartama Az ügyfélfiók létezéséig
Adatok Cég
Az adatkezelés célja Az ügyfélfiók megnevezése
Az adatkezelés jogalapja Jogos érdek
Az adatok tárolásának időtartama Az ügyfélfiók létezéséig

Sütik - általános információk

A sütik olyan adatok, amelyeket egy Ön által meglátogatott weboldal helyez el az Ön számítógépén, és amelyek lehetővé teszik a böngészőjének felismerését. A sütik információkat továbbítanak a sütik létrehozójának. A sütik különböző információkat tárolhatnak, például az Ön nyelvi beállításait, a weboldalunk használatának időtartamát, vagy az Ön által az oldalon megadott adatokat. Így elkerülhető például, hogy minden egyes alkalommal újra be kelljen írnia a szükséges űrlapadatokat. A sütikben tárolt információk felhasználhatók a felhasználói preferenciák felismerésére és az érdeklődési körnek megfelelő tartalom megjelenítésére.

A sütiknek többféle típusa van: A munkamenet sütik olyan adatkészletek, amelyek csak ideiglenesen tárolódnak a fő memóriában, és a böngésző bezárásakor törlődnek. A tartós vagy állandó sütik automatikusan törlődnek egy bizonyos idő elteltével, ami a sütiktől függően változhat. Egy ilyen típusú sütivel az információk szöveges fájlokban is tárolhatók az Ön számítógépén. Ezeket a sütiket azonban Ön bármikor törölheti a böngésző beállításaiban.

Az első féltől származó sütiket az Ön által éppen meglátogatott weboldal helyezi el. Ezekből a sütikből csak ez a weboldal olvashat ki információkat. A harmadik féltől származó sütiket olyan szervezetek állítják be, amelyek nem működtetik az Ön által meglátogatott weboldalt. Ezeket a sütiket például marketingcégek használják.

A személyes adatok sütiken keresztül történő esetleges feldolgozásának jogalapja és tárolási időtartama eltérő lehet. Ha Ön ehhez hozzájárulását adta, a jogalap a GDPR 6. cikk (1) bekezdése 1. pontjának a) alpontja. Amennyiben az adatkezelés egy magasabb jogos érdekünk alapján történik, a jogalap a GDPR 6. cikk (1) bekezdése 1. pontjának f) alpontja. A megadott cél ekkor megfelel a jogos érdekünknek.

Sütiket használunk a weboldal megfelelő működésének és alapvető funkcióinak biztosítására, az elérés mérésére, valamint – az Ön hozzájárulásával – a szolgáltatásainknak az Ön érdeklődési köréhez igazítása érdekében.

Az eszközén található sütiket Ön bármikor törölheti. Ha szeretné megtiltani a sütik mentését, ezt az internetböngészője beállításain keresztül teheti meg. Az elterjedt böngészőkre vonatkozó útmutatókat itt találja: Internet Explorer , Firefox , Google Chrome , Google Chrome mobil , Microsoft Edge , Safari , Safari mobile . Alternatív megoldásként úgynevezett hirdetésblokkolókat is telepíthet. Felhívjuk figyelmét, hogy előfordulhat, hogy weboldalunk egyes funkciói nem működnek, ha Ön kikapcsolta a sütik használatát.

A weboldalunk meglátogatásakor minden felhasználót egy információs banner is tájékoztat a sütik használatáról, és hivatkozik a jelen adatvédelmi tájékoztatóra. Ennek során Öntől, mint felhasználótól hozzájárulást kérjük bizonyos sütik használatához, különösen a szolgáltatások személyre szabásához és a marketingtevékenységekhez. Az itt adott hozzájárulást jövőbeni hatállyal bármikor visszavonhatja, ha az egyes weboldalak alján (az úgynevezett láblécben) található linken keresztül megkeresi a nyomon követési beállításokat, és ott törli a bejelölést annál az adatkezelésnél, amelyhez hozzájárult.

A süti neve wantTip
Az adatkezelés célja A „Tooltip” Javascript funkció munkamenet sütije
Az adatkezelés jogalapja Jogos érdek – technikailag szükséges
Az adatok tárolásának időtartama a munkamenet végéig

Usercentrics

A Usercentrics szolgáltatását használjuk a hozzájárulások kezelésére a weboldalunkon. A Usercentrics a Usercentrics GmbH (Rosental 4, 80331 München) szoftvere.

A Usercentrics továbbítja nekünk a böngésző által használt nyelvet. Egy sütit használunk annak ellenőrzésére, hogy Ön a weboldalunk egy korábbi meglátogatásakor már kiválasztott-e valamit a hozzájárulási lehetőségek közül. Ez a süti szükséges ahhoz, hogy a weboldal felismerje, Ön hozzájárult-e a nyomon követéshez vagy sem. Ezenkívül egy naplófájl is létrejön a hozzájárulás megadásának bizonyítására. Ez a fájl anonimizált formában tartalmazza az IP-címet, a használt böngészőre vonatkozó információkat, a hozzájárulás terjedelmére vonatkozó adatokat, valamint a látogatás dátumát és időpontját.

A feldolgozás jogalapja a DSGVO 6. cikk (1) bekezdés 1. pontjának f) alpontja szerinti jogos érdekünk.

Az adatkezelés célja a weboldalunk felhasználóbarát és a jogszabályi előírásoknak megfelelő kialakítása. A lehető legkönnyebbé szeretnénk tenni az Ön számára a hozzájárulás megadását vagy visszavonását, és növelni a weboldalunkon sütik, pixelek, címkék vagy hasonló eszközök segítségével történő adatkezelés átláthatóságát. Jogos érdekünk az adatkezelés céljában is rejlik.

Az olyan szolgáltatások használatához/futtatásához szükséges hozzájárulását, amelyek sütiket is beállíthatnak, az Ön eszköze az úgynevezett helyi tárhelyen tárolja. A hozzájárulásra vonatkozó adatok (maga a hozzájárulás és annak visszavonása) az Ön számítógépén maradnak a helyi tárhely törléséig. Az összehasonlítás lehetővé tétele érdekében a Usercentrics ezt 3 évig hash értékként tárolja.

Userlane

A ConnectedCooking rendelkezésre bocsátásakor a Userlane GmbH (Rosenheimer Strasse 143c, München, Németország) szoftverét használjuk (a továbbiakban „Userlane"). A Userlane szoftvert arra használjuk, hogy Önnek, az ügyfeleinknek és a ConnectedCooking felhasználóinak útmutatást és segítséget nyújtsunk a platformunkon virtuális segítségnyújtás formájában, közvetlenül a ConnectedCookingon belül: A Userlane lehetővé teszi, hogy használat közben elmagyarázzuk Önnek a funkciókat és a működést, amikor és ahol ez releváns. A Userlane-t arra használjuk, hogy a platformunkat felhasználóbarátabbá tegyük az Ön számára és megkönnyítsük az azon elérhető funkciók használatát.

Ebből a célból a Userlane anonimizált formában kezeli az Ön IP-címét, a bejelentkezési adatokat (böngésző típusa és verziója, időzóna, nyelvi beállítások, használt operációs rendszer) és a többi használati adatot (interakciós adatok, használati naplókat és szervernaplófájlok).

A felhasználás jogalapja a GDPR 6. cikk (1) bekezdésének f) pontja szerinti jogos érdekünk az online ajánlatunk optimalizálására.

Ezen kívül a Userlane sütiket (kis szöveges fájlokat) is használ, amelyek az Ön számítógépén tárolódnak a ConnectedCooking felhasználóspecifikus navigációja érdekében.

A süti neve Userlane-context
Az adatkezelés célja A felhasználói felület (interfész) állapotának és a Userlane kapcsolódó kontextusának mentése.
Az adatkezelés jogalapja GDPR 6. cikk (1) bekezdés f) pont; TTDSG 25. § (2) bekezdés 2. pont - technikai szükségesség
Az adatok tárolásának időtartama 5 perc
A süti neve Userlane-app-session
Az adatkezelés célja A Userlane analitikai munkamenet állapotának mentése
Az adatkezelés jogalapja GDPR 6. cikk (1) bekezdés f) pont; TTDSG 25. § (2) bekezdés 2. pont
Műszaki előfeltétel, csak ha az Ad Option Analysis aktiválva van
Az adatok tárolásának időtartama 30 perc
A süti neve Userlane-assistant-context
Az adatkezelés célja A felhasználói felület (interfész) állapotának és a Userlane kapcsolódó kontextusának mentése.
Az adatkezelés jogalapja GDPR 6. cikk (1) bekezdés f) pont; TTDSG 25. § (2) bekezdés 2. pont - technikai szükségesség
Az adatok tárolásának időtartama Határozatlan ideig

A felhasználás jogalapja a GDPR 6. cikk (1) bekezdésének f) pontja szerinti jogos érdekünk az online ajánlatunk optimalizálására.

Az eszközén található sütiket Ön bármikor törölheti. Ha szeretné megtiltani a sütik mentését, ezt az internetböngészője beállításain keresztül teheti meg. Az elterjedt böngészőkre vonatkozó utasítások megtalálhatók a szolgáltatók weboldalain: Internet Explorer, Firefox, Google Chrome, Google Chrome mobile, Microsoft Edge, Safari, Safari mobile. Alternatív megoldásként úgynevezett hirdetésblokkolókat is telepíthet. Felhívjuk figyelmét, hogy előfordulhat, hogy weboldalunk egyes funkciói nem működnek, ha Ön kikapcsolta a sütik használatát.

A weboldalunk meglátogatásakor minden felhasználót egy információs banner is tájékoztat a sütik használatáról, és hivatkozik a jelen adatvédelmi tájékoztatóra. Ennek során Öntől, mint felhasználótól hozzájárulást kérjük bizonyos sütik használatához, különösen a szolgáltatások személyre szabásához és a marketingtevékenységekhez. Az adatok feldolgozása ellen jövőbeni hatállyal bármikor tiltakozhat a nyomon követési beállítások konfigurációjának megváltoztatásával (lásd fentebb, a Sütiknél). Szeretnénk azonban felhívni a figyelmét arra, hogy a weboldalunk eme sütik nélkül csak korlátozottan (Súgó opció nélkül) használható.

Az Ön adatait a jogszabályi kötelezettségeknek megfelelően tároljuk, majd töröljük. A személyes adatokat alapvetően csak addig tároljuk, amíg az a fent említett célokra szükséges, illetve a bizonyítási és adattárolási jogi kötelezettségek nem kötelezik a Vállalatot az adatok hosszabb ideig történő tárolására.

A Userlane-nel a GDPR 28. cikkének megfelelően adatfeldolgozási szerződést kötöttünk, amelyben a Userlane vállalja, hogy az adatokat csak az utasításainknak megfelelően dolgozza fel, és betartja az EU adatvédelmi szintjét. A Userlane a szolgáltatásait kizárólag az EU-n belül, a hollandiai Amszterdamban található adatközpontokban, a Microsoft Azure infrastruktúráján üzemelteti, amely a Microsoft Ireland Operations Ltd. (One Microsoft Place, South County Business Park, Leopardstown, Dublin 18/Irland) terméke (további információkért lásd: https://docs.microsoft.com/en-us/azure/security/ ).

Az adatvédelemmel és a személyes adatoknak a Userlane által történő feldolgozásával kapcsolatos további információk itt érhetők el: https://www.userlane.com/trustcenter/privacy-policy/ .

Google Címkekezelő

Az átláthatóság érdekében szeretnénk felhívni a figyelmét arra, hogy a Google Címkekezelőt használjuk. Maga a Google Címkekezelő nem gyűjt személyes adatokat. A Címkekezelő megkönnyíti számunkra a címkék integrálását és kezelését. A címkék kis kódrészletek, amelyeket többek között a forgalom és a látogatók viselkedésének mérésére, az online hirdetések és közösségi csatornák hatásának megértésére, a remarketing és a közönségcélzás beállítására, valamint a webhelyek tesztelésére és optimalizálására szolgálnak. A Címkekezelőt használjuk a jelen adatvédelmi nyilatkozatban felsorolt összes digitális szolgáltatáshoz. Ha deaktivál, a Google Címkekezelő figyelembe veszi ezt a deaktiválást. A Google Címkekezelővel kapcsolatos további információkért lásd: https://www.google.com/intl/de/tagmanager/use-policy.html .

Weboldalelemzés

A weboldalaink elemzéséhez és optimalizálásához az alábbiakban bemutatott szolgáltatásokat veszünk igénybe. Ezeken a szolgáltatásokon keresztül elemezzük, hogy hány felhasználó keresi fel az oldalunkat, mely információk a legkeresettebbek, vagy hogyan találják meg a felhasználók az ajánlatot. Adatokat gyűjtünk továbbá arról is, hogy egy felhasználó melyik weboldalról érkezett a weboldalunkra (ún. hivatkozó), mely aloldalakat kereste fel, illetve milyen gyakran és mennyi ideig tekint meg egy aloldalt. Ez segít nekünk abban, hogy az ajánlatainkat felhasználóbaráttá tegyük, megtaláljuk a hibákat és javítsuk a szolgáltatásainkat.

Google Analytics

Ez a weboldal a Google Analytics webelemző szolgáltatást használja, amelyet a Google LLC (1600 Amphitheatre Parkway Mountain View, CA 94043, USA) üzemeltet. Az EU/EGT és Svájc felhasználói esetében a felelős szevezet a Google Ireland Limited, Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Írország.

A Google Analytics úgynevezett sütiket, azaz szöveges fájlokat használ, amelyek az Ön számítógépén tárolódnak, és lehetővé teszik a webhely használatának elemzését. A süti által a weboldal használatára vonatkozóan generált információkat általában a Google egyik USA-ban található szerverére továbbítják és ott tárolják. Ha azonban az IP-anonimizálás ezen a weboldalon aktiválva van, akkor az Ön IP-címét a Google az Európai Unió tagállamain belül vagy az Európai Gazdasági Térségről szóló megállapodást aláíró többi államban előzetesen lerövidíti. A teljes IP-címet csak kivételes esetekben küldik el a Google egyesült államokbeli szerverére, ahol ezután azt lerövidítik.

Ha az adatok feldolgozása az EU/EGT-n kívül történik, a biztonságos adatvédelmi szint kialakítása érdekében a szolgáltatóval az EU Bizottsága által a GDPR 46. cikkével összhangban elfogadott szabványos adatvédelmi záradékokat kötöttünk.

Az Ön böngészője által a Google Analytics részeként továbbított IP-cím nem kerül összevonásra más Google-adatokkal. A jelen weboldal üzemeltetőjének megbízásából a Google ezeket az információkat a weboldalhasználat elemzésére, az ott tapasztalható felhasználói tevékenységéről szóló jelentések összeállítására, valamint a weboldal üzemeltetője számára a weboldal- és internethasználattal kapcsolatos egyéb szolgáltatások nyújtására használja fel.

Az általunk küldött és sütikhez, felhasználói azonosítókhoz vagy hirdetési azonosítókhoz kapcsolódó adatokat 14 hónap elteltével automatikusan töröljük. A megőrzési időtartamot elérő adatok törlése havonta egyszer, automatikusan történik.

A leírt adatkezelés jogalapja az Ön hozzájárulása a GDPR 6. cikk (1) bekezdése 1. pontjának a) alpontja értelmében. Az adott hozzájárulását Ön jövőbeli hatállyal bármikor visszavonhatja a nyomon követési beállítások konfigurációjának megváltoztatásával (lásd fentebb, a Sütiknél). Alternatív megoldásként törölheti a sütiket (az összeset vagy csak a jelen weboldalhoz kapcsolódokat). Ekkor ismét meg fog jelenni a sütihasználatra vonatkozó választási lehetőségeket tartalmazó banner.

A felhasználási feltételekről és az adatvédelemről bővebben a következő linkeken tájékozódhat: https://www.google.com/analytics/terms/de.html vagy https://policies.google.com/?hl=de

A szolgáltató neve Google LLC, 1600 Amphitheatre Parkway Mountain View, CA 94043, USA
A szolgáltató típusa Adatfeldolgozó
Adattovábbítás harmadik országba IGEN
harmadik ország Egyesült Államok
A GDPR 44 ff. cikkének megfelelő garanciák EU általános szerződési feltételek
Érintett adatkategória IP-cím (névtelenül tárolva)
Az adatkezelés célja A sütiinformációk létrehozása és módosítása
Az adatkezelés jogalapja Hozzájárulás
Az adatok tárolásának időtartama 14 hónap
Visszavonás A hozzájárulását visszavonhatja a nyomon követési beállítások konfigurációjának megváltoztatásával (lásd fentebb, a Sütiknél).
Érintett adatkategória Eszközre vonatkozó adatok, úgymint eszköztípus, modell operációs rendszer, böngésző típusa és verziója
Az adatkezelés célja A sütiinformációk létrehozása és módosítása
Az adatkezelés jogalapja Hozzájárulás
Az adatok tárolásának időtartama 14 hónap
Visszavonás A hozzájárulását visszavonhatja a nyomon követési beállítások konfigurációjának megváltoztatásával (lásd fentebb, a Sütiknél).
Érintett adatkategória A használatra vonatkozó információk, például a felhasználás időpontja, időtartama, származási helye, lehívott oldalak, kattintások és a weboldalon végrehajtott műveletek.
Az adatkezelés célja A sütiinformációk létrehozása és módosítása
Az adatkezelés jogalapja Hozzájárulás
Az adatok tárolásának időtartama 14 hónap
Visszavonás A hozzájárulását visszavonhatja a nyomon követési beállítások konfigurációjának megváltoztatásával (lásd fentebb, a Sütiknél).

Matomo

On our website, we use the open source web analytics software Matomo, a service of “InnoCraft Ltd”, a company based at 7 Waterloo Quay PO625 Wellington, New Zealand. Since InnoCraft is based outside the EU, InnoCraft has appointed a representative in the EU: ePrivacy Holding GmbH, Große Bleichen 21, 20354 Hamburg (privacy@innocraft.com). The software is only operated by its own servers.

Cookies are used to analyse the use of the website. For this purpose, the usage information collected in the cookie (including your shortened IP address) is transmitted to our server and stored for usage analysis purposes. With Matomo, no data is transmitted to servers beyond our control. Your IP address is immediately anonymised during this process, so that you as a user are not identifiable to us. The information collected about your use of this website will not be passed on to third parties.

We use the data collected for the statistical analysis of user behaviour for the purpose of optimising the functionality and stability of the website and for marketing purposes. Our interest in and purpose of data processing lies in optimising our website, adapting the content and improving our offer. The interests of the users are sufficiently protected by anonymisation. We only store the analysis data for as long as the purpose of the data processing requires, but for a maximum of 14 months.

The legal basis for the described data processing is your consent, point (a) of Article 6(1) GDPR. Once you have given your consent, you can withdraw it at any time with future effect by changing your selection in the cookie settings (see above, Tracking settings). Alternatively, you can delete your cookies (all or only from this website). The banner with the selection options is then displayed again.

YouTube (bővített adatvédelmi mód)

Weboldalunkon a Google Inc. (Ampphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA) leányvállalata, a YouTube, LLC 901 Cherry Ave., 94066 San Bruno, CA, USA szolgáltatásait használjuk. Ha Ön olyan oldalt nyit meg, amelybe egy YouTube-videó van beágyazva, általában kapcsolat jön létre a YouTube szervereivel, és a tartalom megjelenik a weboldalon.

A hozzájáruláskezelési eszközünkkel (Usercentrics) ezt megakadályozhatja, ha nem járult hozzá a YouTube-ra vonatkozó adatkezeléshez. A YouTube-integráció alapján semmilyen adatot nem továbbítunk az Ön hozzájárulása nélkül.

Személyes adatainak védelme érdekében a YouTube által biztosított kiterjesztett adatvédelmi opciót is használjuk. A YouTube-tól származó információk szerint az adatok csak akkor kerülnek továbbításra a YouTube szerverére „kiterjesztett adatvédelmi módban", ha Ön elindítja a videót. Ha ebben az időpontban be van jelentkezve a YouTube-on, az Ön által megtekintett videókra vonatkozó információk a YouTube-fiókjához lesznek rendelve. Ezt megelőzheti, ha kijelentkezik a YouTube-fiókjából a weboldalunk meglátogatása előtt. A YouTube adatvédelmével kapcsolatban a Google alábbi linkjén tájékozódhat: Google: Adatvédelmi szabályzat és felhasználási feltételek

A nyomkövetési beállítások aktiválásával Ön hozzájárul ahhoz, hogy a YouTube az Ön oldalhasználatára vonatkozó adatokat kapjon, amelyeket a felhasználói viselkedés piackutatás- és marketingcélú elemzésére használhat. A leírt adatkezelés jogalapja az Ön hozzájárulása a GDPR 6. cikk (1) bekezdése 1. pontjának a) alpontja értelmében. Ezt a hozzájárulását Ön jövőbeli hatállyal bármikor visszavonhatja a nyomon követési beállítások konfigurációjának megváltoztatásával (lásd fentebb, a Sütiknél). Alternatív megoldásként törölheti a sütiket (az összeset vagy csak a jelen weboldalhoz kapcsolódokat). Ekkor ismét meg fog jelenni a sütihasználatra vonatkozó választási lehetőségekre mutató banner. Ha nem ért egyet, vagy visszavonja a hozzájárulását, az oldal használatát megakadályozzuk.

Közösségimédia-könyvjelzők

Weboldalunkon a következő szolgáltatók ún. közösségi könyvjelzői vannak integrálva:

  • Facebook (üzemeltető: Facebook Inc., 1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, USA)
  • Twitter (üzemeltető: Twitter Inc., 795 Folsom St., Suite 600, San Francisco, CA 94107, USA)

A közösségi könyvjelzők olyan internetes könyvjelzők, amelyekkel az ilyen szolgáltatás felhasználói linkeket és híreket gyűjthetnek. Ezek csak az adott szolgáltatásokra mutató hivatkozásként szerepelnek weboldalunkon. A beágyazott grafikára való kattintás után Ön átirányításra kerül az adott szolgáltató oldalára, azaz a felhasználói adatok csak ezután kerülnek továbbításra az adott szolgáltató felé. Az adott oldal személyesadat-kezelésével kapcsolatos információkért, kérjük, olvassa el a szolgáltatók vonatkozó adatvédelmi rendelkezéseit.

Értesítések

Ügyfélfiókja létrehozásakor lehetősége van arra, hogy hozzájáruljon a ConnectedCooking értesítéseinek fogadásához. Ezek az e-mail-értesítések a ConnectedCooking-fiókjában végrehajtott műveletekről, például egy új készülék regisztrálásáról küldenek információkat. Minden felhasználó egyénileg konfigurálhat további értesítéseket az eszköze viselkedéséről a felhasználói profilban. Az értesítések kézbesítéséhez a regisztráció során megadott és a kettős megerősítéssel ellenőrzött e-mail-címet használjuk.

A felhasználói profilban kiválasztott műszaki információk elküldésének jogalapja az Ön hozzájárulása a GDPR 6. cikk (1) bekezdés 1. pontjának a) alpontja szerint Hozzájárulását Ön jövőbeni hatállyal bármikor visszavonhatja, ha az értesítéseket letiltja a felhasználói profilljában.

Kapcsolat

Ön az e-mail-címünkön keresztül léphet velünk kapcsolatba. Az ily módon továbbított személyes adatokat természetesen kizárólag arra a célra használjuk fel, amelyre Ön azokat a kapcsolatfelvételkor megadta. A jogalap a GDPR 6. cikk (1) bekezdése 1. pontjának f) alpontja.

Ezeket a kifejezetten önkéntes alapon megadott adatokat az Ön hozzájárulásával a GDPR 6. cikke (1) bekezdésének a) pontja szerint kezeljük. Amennyiben az adatok a kommunikációs csatornákra vonatkozó információkat (pl. e-mail cím, telefonszám) is tartalmazzák, Ön hozzájárul ahhoz is, hogy szükség esetén ezeken keresztül felvegyük Önnel a kapcsolatot, hogy válaszoljunk a kérésére. Ezt a hozzájárulást természetesen jövőbeni hatállyal bármikor visszavonhatja.

A kapcsolatfelvétel keretében kapott adatait akkor töröljük, amikor azokra már nincs szükség az adatgyűjtés céljának eléréséhez, a kérését teljes mértékben feldolgoztuk, és az Önnel folytatott további kommunikációra nincs szükség, vagy azt Ön elutasítja.

Vállalatunk, mint adatkezelő, számos technikai és szervezési intézkedést hozott annak érdekében, hogy biztosítsa a weboldalon keresztül feldolgozott személyes adatok lehető legteljesebb védelmét. Az internetalapú adatátvitel azonban mindig tartalmazhat biztonsági kockázatokat. Abszolút védelmet nem lehet garantálni, és a titkosítatlan e-mailek küldése nem biztonságos. Ezért arra kérjük, hogy ne küldjön érzékeny adatokat titkosítatlan e-mailben, hanem ehhez használjon titkosított kommunikációs csatornákat vagy postai kézbesítést.

Adattovábbítás

Az Ön személyes adatait a felsoroltakon kívül más célból nem továbbítjuk harmadik félnek. Személyes adatait csak akkor adjuk át harmadik félnek, ha:

  • ehhez Ön kifejezetten hozzájárult,
  • az adattovábbítás jogi igények érvényesítéséhez, gyakorlásához vagy megvédéséhez szükséges, és nincs ok feltételezni, hogy Önnek egy nyomós védendő érdeke indokolja, hogy az adatok ne kerüljenek továbbításra,
  • a továbbítás jogszabályi kötelezettség miatt szükséges, valamint
  • az törvényesen engedélyezett és az Önnel kötött szerződés teljesítéséhez szükséges.

Egy Európai Unión kívüli adattovábbítás esetén a magas európai adatvédelmi szint nem érvényesíthető. Továbbítás esetén előfordulhat, hogy aktuálisan a Bizottság nem hozott megfelelőségi határozatot a GDPR 45. cikkének (1) és (3) bekezdése alapján. Ez azt jelenti, hogy az EU Bizottsága még nem állapította meg, hogy az országspecifikus adatvédelmi szint megfelel-e az Európai Unió adatvédelmi szintjének a GDPR értelmében, és mi ezért hoztuk létre a fent említett garanciákat.

Az adattovábbítással kapcsolatban nem zárhatók ki teljesen a következő lehetséges kockázatok:

  • Az Ön személyes adatait esetleg az eredeti céltól eltérő célból is kezelik.
  • Ezenkívül fennáll annak a lehetősége, hogy Ön nem tudja tartósan érvényesíteni és gyakorolni az adatvédelmi jogszabályok szerinti jogait, például a tájékoztatáshoz, helyesbítéshez, törléshez vagy adathordozhatósághoz való jogát.
  • Fennáll a helytelen adatkezelés kockázata, és hogy a személyes adatok védelme mennyiségi és minőségi szempontból nem felel meg teljes mértékben a GDPR követelményeinek.

Adatbiztonság

Kiterjedt technikai és üzemi óvintézkedéseket tettünk annak érdekében, hogy megvédjük az Ön személyes adatait a véletlen vagy szándékos manipulációtól, elvesztéstől, megsemmisüléstől vagy illetéktelen személyek által történő hozzáférésétől. A biztonsági mechanizmusokat rendszeresen felülvizsgáljuk és a technológia fejlődéséhez igazítjuk.

Az Ön jogai

Tájékoztatás az érintettek jogairól

Minden érintettnek joga van a GDPR 15. cikke szerinti tájékoztatáshoz, a GDPR 16. cikke szerinti adathelyesbítéshez, a GDPR 17. cikke szerinti adattörléshez, a GDPR 18. cikke szerinti adatkezelés korlátozásához, a GDPR 21. cikke szerinti tiltakozáshoz és a GDPR 20. cikke szerinti adathordozhatósághoz. A tájékoztatáshoz és a törléshez való jog tekintetében a BDSG (az adatvédelemről szóló szövetségi törvény - Bundesdatenschutzgesetz) 34. és 35. §-a szerinti korlátozások érvényesek.

Tájékoztatás a panaszkezelésről

Ezenfelül Ön panasztételre jogosult az illetékes adatvédelmi felügyeleti hatóságnál a személyes adatainak kezelésével kapcsolatban.

Tájékoztatás a hozzájárulás visszavonásának jogáról

Az adatkezeléshez történő hozzájárulását bármikor visszavonhatja. Ez azokra a hozzájárulásokra is vonatkozik, amelyeket részünkre az adatvédelmi rendelet kelte, azaz 2018. május 25. előtt adott. Kérjük, vegye figyelembe, hogy a hozzájárulás visszavonása mindig jövőbeni hatállyal érvényesíthető. A hozzájárulás visszavonása előtt történt adatkezelést- és feldolgozást nem érinti.

Jogok a direktmarketing-célú adatkezelés esetén

A GDPR 21. cikke (2) bekezdése alapján Önnek bármikor joga van az Önt érintő személyes adatok feldolgozása ellen tiltakozni. Amennyiben Ön tiltakozik a direktmarketing-célú feldolgozás ellen, a személyes adatait a továbbiakban nem kezeljük ilyen célokra. Kérjük, vegye figyelembe, hogy ez jövőbeni hatállyal érvényesíthető. A tiltakozás előtt történt adatkezelést ez nem érinti.

Az érdekek mérlegelésére vonatkozó tiltakozáshoz való joggal kapcsolatos tájékoztatás

Amennyiben az Ön személyes adatainak feldolgozását az érdekek mérlegelése alapján végezzük, Ön tiltakozhat a feldolgozás ellen. A tiltakozás jogának gyakorlása során, kérjük, hogy indokolja meg, miért nem kezelhetjük az Ön személyes adatait az általunk leírt módon. Megalapozott tiltakozás esetén felülvizsgáljuk az adatkezelést, amelyet vagy megszüntetünk vagy helyesbítünk, vagy tájékoztatjuk Önt a minket kényszerítő okokról.

Más weboldalakra mutató hivatkozások

Weboldalunk további szolgáltatók weboldalára mutató hivatkozásokat tartalmazhat. Szeretnénk felhívni a figyelmét arra, hogy a jelen Adatvédelmi nyilatkozat kizárólag a ConnectedCooking weboldalaira vonatkozik. Nincs ráhatásunk és nem ellenőrizzük, hogy más szolgáltatók betartják-e a vonatkozó adatvédelmi előírásokat.

Az Adatvédelmi nyilatkozat módosítása

Fenntartjuk a jogot, hogy a jelen Adatvédelmi nyilatkozatot a vonatkozó adatvédelmi előírásoknak megfelelően bármikor megváltoztassuk vagy kiigazítsuk.